11 detaje mbi gjërat e përditshme që kanë funksione të fshehura dhe nuk i kishim vënë re


Shumicën e kohës, në nuk i kushtojmë shumë rëndësi gjërave të përditshmërisë tonë. Çfarë mund të ketë interesante në një bluzë tëthjeshtë apo tek një kuti më lëng? Në momentin që nuk i vëmë re keto detaje tek gjëart e zakonshme, atom und të na e bëjnë jetën më të thjeshtë.

“Bright Side” ka treguar disa funksione interesante të këtyre gjërave. Disa prej tyre janë:

Trekëndëshi mbi bluza

Të gjitha bluzat klasike kanë një trekëndësh të qepur në jakë. Ditët e sotme ajo nuk është më funksionale por përdoret thjesht për detaj. Më përpara, kur bluzet sapo kishin dalur. trekëndëshi ishtë më i trashë për të mbledhur djersën dhe për të mos u zgjeruar jaka.

Kopësat në pjesën e shpatullave të xhaketës

Kopësat në xhaketë janë të zakonëshme tashmë por ato kanë një funksion tejet praktik. Ajo të ndihmon për të ta mbajtur çantën në shpatulla dhe most ë rrëshqasë.

Dy xhepat ne anen e djathtë të xhaketës

Në disa xhaketa klasike, mund të shihni se kanë akoma dy xhepa në anën e djathtë. Askush nuk e përdor xhepin e vogël të saj por në të shkuarën, zotërinjtë e kanë përdorur për te futur biletat e trenit në të. Ditët e sotme kjo ka mbetur thjesht dicka traditcionale.

Jastëk me gjilpërë

Funksioni që ka jastëku i gjilpërave, i ndihmon gjilëpërat të qëndrojnë në vend dhe të mbetën të mprehta.

Mbajtëset e rrobave prej druri

Ditët e sotmë, ne kemi mundësi zjedhjeje në materialin e mbajtëseve tona të rrobave. Por në të shkuarën, druri ka qenë materiali i vetëm me të cilat mbajtëset e rrobave bëheshin. Mbajtëset janë përpunuar me atë lloj druri për t’I mbrojtur rrobat nga molat dhe instektet pasi era e drurit I largon ato.

Laku në pjesën e mbrapme të këmishave

Këmishat me lak në pjesëm e mbrapme kanë qenë shumë në modë për marinarët të cilët nuk kishin shumë hapësirë për t’i ruajtur rrobat e tyre.Dhe laku i I lejoi ata të varnin këmishën në një grep. Në vitet 1960, Gant shtoi lak në këmisha për studentët e kolegjit që të mund t’i varnin në dollapët e tyre. Më vonë, studentët përdorën lakun si një shenjë për të shënuar statusin e marrëdhënies së tyre. Nëse një djalë nuk kishte një lak, do të thoshte se ai po dilte me dikë.

Vrima horizontale në kopsën e sipërme të këmishës

Besojmë se keni vënë re se të gjitha vrimat për kopsat janë vertikale dhe pjesa e sipërme është zakonisht horizontale . Është bërë posaçërisht që kopësa të mos zbërthehet nëse vendosni që të vishni një kravatë pa hequr këmishën.

Lego

Prodhuesit e Legos kujdesen për fansat e tyre të rinj. Kjo është arsyeja pse koka e çdo lodër ka një vrimë të vogël në të. Ai e lë ajrin të kalojë në rast se një fëmijë e gëlltisë lodrën.

Rripi në pjesën ë mbrapme të palltove

Tani, rripi u shtohet palltove kryesisht për arsye dekorative, dhe ndonjëherë është si në foton e mësipërme. Por fillimisht u përdor për të shtrënguar uniformën për ta bërë siluetën të hollë.

Anësoret në kutitë e lëngjeve

Anësoret në kutitë e vogla të lëngjeve ndihmojnë fëmijët që t’ja bëjnë më të lehtë mbajtjen e saj, në mënyrë që fëmija të mos e shtypë shumë kutinë dhe të mos derdhet përmbajtja. Ky truk u shpik nga prindërit dhe u përhap në internet.

Nurmat pesë dhe shtatë në shishet e ketchup-it “Heinz”

Ato nuk janë vetëm për dekorim por numrat tregojnë pikën që duhet të prekni dhe ketchup-i të fillojë të rrjedhë nga shishja. Fillimisht, numrat ishin një lëvizje marketingu. Prodhuesi mendoi se 57 ishte numri i tyre me fat.