Shqiptarin e gjen belaja/ Kapet ‘mat’ me 476 kg kokainë të pastër, ja çfarë e fundosi


Dje pasdite vonë, patrullat e Policisë Rrugore të Arezzo-s në Itali dhe ata të Komandës Provinciale të Guardia Di Finanza, kanë arrestuar një shqiptar.

Duke kryer patrullim dhe kontroll të territorit në autostradë, efektivët kapën emigrantin, banues i ligjshëm në shtetin fqinj, me dosje të pastër për trafik droge.

Ai po udhëtonte përgjatë A/1 në bordin e një kamioni që kishte ngjallur vëmendjen e një patrulle të Policisë Rrugore të Nënseksionit Arezzo sepse qarkullonte në mënyrë zig-zag, duke mos u mbajtur në të djathtë dhe duke treguar, të dukshme në kroskot, një e verdhë vezulluese, posedimi i së cilës nuk dukej i justifikuar.

Mjeti u ndalua nga patrullat e Policisë Rrugore jo shumë larg kryqëzimit të autostradës Arezzo dhe u shoqërua në zyrat e Nënseksionit ku drejtuesi dhe pronari u identifikuan nga CE, 38 vjeç, banues në provincën e Firences.

Burri u shfaq shumë i shqetësuar dhe intolerant ndaj kontrollit dhe punonjësve të Policisë Rrugore, duke konstatuar pabazueshmërinë faktike të arsyeve të pranisë anormale, në kroskotin e automjetit, të dritës së verdhë vezulluese – sikur automjeti të përdorej për aktivitete në kantier – kërkoi ndërhyrjen e Arezzo Guardia di Finanza për të hetuar aktivitetin ekonomik të kryer nga i njëjti shofer, pronar i dy kompanive që operojnë në sektorin e ndërtimit.

Inspektimi më pas u shtri në ndarjen e ngarkesës, e cila me sa duket ishte e tejmbushur me veglat e muratorit, por, pasi mjetet e para u hoqën, me sa duket u vendosën për të mbuluar, dyshemeja u mbulua fjalë për fjalë me blloqe kokaine të pastër: 400 për një peshë bruto prej 476 kilogramësh.

Më pas, subjekti u arrestua për veprën penale të trafikut të drogës, e rënduar nga sasia e konsiderueshme dhe e lidhur me burgun, në pritje të seancës së vlefshmërisë.

Sekuestrimi rezulton të jetë më i madhi i kryer ndonjëherë në Arezzo dhe droga mund të kishte sjellë mbi 45 milionë euro në tregun e tregtarëve të drogës. Nisur nga sasia, nuk përjashtohet që droga të ishte e destinuar për një treg më të gjerë.

Me këtë operacion, seksioni Arezzo i autostradës konfirmohet si një qendër strategjike për trafikun e paligjshëm pikërisht për shkak të vendndodhjes gjeografike që lidh veriun me jugun e gadishullit.

Kuestori i Arezzo-s, Dario Sallustio, duke ndarë konsideratat e ngjashme të Komandantit Provincial të Guardia di Finanza të Arezzo-s, Kol. Adriano Lo Vito, shpreh “duartrokitjet dhe kënaqësinë e tij të madhe për rezultatin e operacionit pasi ai përbën provë të efektivitetit i rrjetit të kontrolleve të zbatuara vazhdimisht në provincën e Arezzo-s dhe mbi të gjitha tregon një koordinim shembullor operacional mes Guardia di Finanza-s dhe Policisë së Shtetit, në funksion të vëmendjes së vazhdueshme që i kushtojnë Organeve Hetimore në luftën kundër trafikimit dhe shpërndarjes së drogës, për të mbrojtur ligjshmërinë, sigurinë dhe shëndetin e komunitetit.