Ngritja e SPAK, deputeti demokrat jep datën kur do të fillojë burgosja e peshqve të mëdhenj


Myslim Murrizi, i cili me largimin e PD nga parlamenti ka marrë postin e nënkryetarit, duke zëvendësuar Gramos Ruçin ka folur për ngritjen e organeve të reja të Drejtësisë.

Në një intervistë në Report Tv, Murrizi ka thënë se procesi tashmë ka hyrë në rrugën përfundimtare dhe shumë shpet priten rezultatet e para.

Sipas Murrizit nuk merr më shumë kohë se 1 vite nga goditja e para për ata që ndryshe quhen, “peshq të mëdhenj”.

“Do të ishte mirë të vinin amerikanë apo anglezë për një periudhë kohe, por këta kemi tani. Ishalla uroj që të gjithë këta me kurajo dhe integritet të kalojnë edhe vettingun dhe të fillojë kjo strukturë dhe të merren me ata që janë bërë si baballarët e kombit. Do të merren ustallarët e baballarëve të kombit. Ata që ua kanë futur dy këmbët në një këpucë do i detyrojnë.
Peshqit e mëdhenj do ti kemi shpejt? Goditjet e para besoj që do të jenë brenda këtij viti. Hajduti nuk ka ngjyrë, këta janë në një vend. Nuk janë vec e vec për të vjedhur, po të hapësh tefterët e biznese do të shikosh gallatë. Kjo është arsyeja që prej 20 e ca vitesh punojnë 2-3 biznesmenë që kur ka qenë Nano, qeveria ime, por edhe kjo punonin bashkë, që Basha u thotë tani oligarkë.”- tha Murrizi.